
Hozzávalók
Piskótához
7 tojás
14 dkg cukor
12 dkg liszt
3 dkg kakaópor
Krémhez (ganache)
0,6 l tejszín
20 dkg étcsoki
3 zacskó habfixáló
Csokiforgácsokhoz / tortabevonáshoz
20 dkg étcsoki
2 ek. margarin
Időszükséglet
1,5 óra sütés-csokival játék
0,5-3/4 óra másnap (vagy jó két órával később, amikor kihűlt a krém) a bekenéshez, díszítéshez
Elkészítés
Mint írtam, egy már kipróbált receptnek estem neki másodszor. Azonban ez alkalommal úgy tűnt, hogy a korábbi probléma sem fog előállni, miszerint a tejszínt nem lehet felverni, és túl híg lesz a krém. A mitsüssek.hu-ról a teljes torta elkészítése helyett (a nagyvonalú leírás miatt) szorítkozzunk a piskóta elkészítésére, ugyanis ott nagyon jó kis piskóta alaprecept van.
A piskóta alapot bekevertem,

és lereszeltem a hozzá való csokit

Ezután meg kellett várni, míg a krém kihűlt, éjszakára a hűtőbe raktam, a piskótát is pihentettem.

A bevonathoz, csokiforgácshoz használatos étcsokit forró víz felett felolvasztottam, hozzáadtam két evőkanálnyi margarint, és a harmadát - szűk felét hosszú, széles csíkokba lekentem sütőpapírra (a másikat hagytam a lábasban megdermedni).
Másnap a torta alapot háromfelé vágtam,
a krémet felvertem habfixálóval - 2 dl tejszínenként 1 csomagra van szükség ahhoz, hogy jól megálljon!
és a lapok közé, a tetejére, és az oldalára egyenletesen felkentem




Ötlet: az első próbálkozáskor (mivel a mitsüssek szerint csak 3 dl tejszín kell, de abból elképesztően kevés krém lett) a legalsó tortalapot beborítottam magvalt meggyel, amitől a étcsokisan kesernyés torta kicsit lágyabb ízt kapott:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése