2010. október 21., csütörtök

Alapelvek: Fűszerezés

Az előző, halas bejegyzéshez szeretnék még pár adalékkal szolgálni.
Az egészséges életet célul kitűzve természetes alapanyagokkal szeretek dolgozni, így a fűszer is olyan keverék, amiben tényleg csak (apróra vágott) zöldfűszerek vannak, mindenféle ízfokozó nélkül. Ez látszik az anyag állagán is, meg érződik az ízén is: kevésbé karakteres ízt ad. Viszont ezekhez egy idő után hozzá lehet szokni, és sokkal jobban lehet élvezni az ételek organikus ízét.

Nem elírás az sem, hogy t egyáltalán nem használtam. A napi étkezések során egyébként is kerül a szervezetbe annyi só, amennyire szükség van, sőt, még talán több is. Évek során hozzászoktam, hogy egyáltalán nem, vagy legfeljebb minimális mértékben sózok. Ma már annyira nem hiányzik, hogy amikor fogyasztottam a só nélkül készült ebédet, akkor sem kellett sóznom, teljesen jó volt úgy, ahogy elkészült: egészséges, eredeti ízében! (-:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése